
Arbeta offline
Alla hamnar vi någon gång i en situation där vi måste arbeta utan en internetuppkoppling. Som tur är har Google Drive ett offline-läge som gör att du kan skapa, visa och redigera dokument utan uppkoppling.Du behöver webbläsaren Chrome för att aktivera den här funktionen. Gå till Google Drive och klicka på kugghjulet uppe till höger och välj Inställningar. Under fliken Allmänt klickar du sedan i ”Synkronisera Google Dokument, Kalkylblad, Presentationer och Teckningar på den här datorn…” du måste sedan godkänna att ett Google Drive-tillägg installeras.
När du sedan jobbar offline i Chrome sparas allt lokalt och så fort du kommer online igen synkas alla ändringar till molnet.
Länka direkt från dokument
För att lägga till en länk i ett dokument måste du i vanliga fall öppna en ny flik, gå till webbplatsen i fråga, kopiera länken, gå tillbaka till dokumentet och gå igenom stegen för att länka en bit text. I Googles webbappar är det mycket enklare. Markera texten du vill länka ifrån, välj Infoga -> Länk och skriv in din sökterm. Klicka på ett resultat för att infoga länken, eller på Sök fler om du vill se fler resultat, och på Infoga länk när du hittat rätt. Du kan också skriva in en url direkt.

Få koll på ändringarna
Att hålla koll på ändringar som har gjorts i ett dokument, speciellt ett som fler än en person är med och redigerar, kan snabbt bli överväldigande. Med Google Drive är det dock enkelt att se alla ändringar i dokument, presentationer, bildspel och teckningar. Du kan också backa tillbaka till en äldre version.
I vanliga fall grupperas ändringar så att alla som gjordes inom en viss tidsram syns som en ändring, men klickar du på Visa versioner med fler detaljer (längst ner) syns varje enskild ändring.
Vill du återgå till en tidigare version klickar du på Återställ den här revisionen.

Spara flera urklipp
En funktion i Google Drive som inte så många känner till är webburklipp, där du kan kopiera och klistra in text och annat mellan de olika webbapparna. Till skillnad från din dators urklipp (om du inte installerat ett program för urklippshistorik) kan du ha många urklipp lagrade här samtidigt, och de synkas till molnet så att du kommer åt dem från alla dina enheter.För att kopiera något till webburklipp, markera det och välj Redigera -> Webburklipp -> Kopiera urval till webburklipp. I samma undermeny syns alla dina urklipp. Om du har för många urklipp kan du välja Rensa alla objekt. Oanvända urklipp tas automatiskt bort efter 30 dagar.
Publicera på webben
Google Drives dela-funktion fungerar utmärkt om du vill dela med dig av ett dokument med en handfull personer, men hur gör du om du vill att många fler ska kunna se det? Då använder du Drives Publicera-funktion.För att publicera ett dokument, kalkylblad, presentation eller teckning öppnar du den och väljer Arkiv -> Publicera på webben. Olika filtyper har olika alternativ. Du kan till exempel välja att publicera ett helt kalkyldokument eller bara enskilda blad, och hur snabbt en presentation ska bläddra automatiskt. När du har gjort inställningarna klickar du på Publicera och kopierar länken som dyker upp.
Om du vill att nya ändringar automatiskt ska visas i det publicerade dokumentet väljer du Arkiv -> Publicera på webben -> Publicerat innehåll och inställningar och klickar i Återpublicera automatiskt när ändringar har gjorts.

Visa alla kortkommandon
Kortkommandon är det som skiljer produktivitetsproffset från den musklickande amatören. Men det är näst intill omöjligt att komma ihåg alla genvägar i alla program. Som tur är har Google Drive en lista över alla sina kommandon. Det öppnar du enkelt från vilken av Googles webbappar som helst genom att välja Hjälp -> Kortkommandon så visas en lista i ett popupfönster.Missa inte: 10 tillägg till Chrome som ökar din produktivitet

Kom igång fortare med en mall
Google gör det inte helt uppenbart, men du kan påbörja ett nytt dokument från en mall för att komma igång fortare. Från någon av Google Docs-webbapparna väljer du Arkiv -> Nytt -> Från mall så öppnas den appens galleri över färdiga mallar. Det påminner om mallarna i program som Microsoft Office och Apple Iwork.Skapa en innehållsförteckning
Om du har gjort ett långt textdokument är det ganska stor sannolikhet att du har delat in det i olika avdelningar med rubriker och underrubriker för att få mer ordning på texten. Du kan göra det ännu lättare att navigera i dokumentet med en innehållsförteckning. Flytta markören till början av dokumentet och välja Infoga -> Innehållsförteckning. Då skapas automatiskt en lista med länkar utifrån de olika rubrikerna, som du kan använda för att hoppa till rätt avdelning.

Spara vad som helst från webben till Drive
Det här kräver ett webbläsartillägg, men om du ändå arbetar i Chrome (som ju också krävs för att till exempel arbeta offline med Google Drive) kan det här vara väldigt användbart. Ladda ner tillägget Save to Google Drive (http://a.m3.se/81), och sedan kan du spara vad du vill som du hittar på nätet till din Drive genom att högerklicka och välja det nya alternativet som nu dyker upp. Du kan spara bilder, video, länkar, hela sidor eller bara en bit du har markerat.Gör Google Drive till standardplatsen för dokument
Om du redan sparar de flesta av dina filer på Google Drive kan du förenkla processen genom att ställa in Drive som din standardmapp för dokument. I Windows: Högerklicka på mappen Mina Dokument och välj fliken Plats. Klicka Flytta… och välj platsen för din Dropbox-mapp. På Macen används inte Dokument-mappen som standard på samma sätt och det är inte att rekommendera att omdirigera Dropbox-mappen till Dokument.Missa inte: Google sparar alla dina sökningar – så här stänger du av otyget